ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

60 години, 60 личности, 60 истории

60 godini tugab

Технически университет-Габрово празнува 60—годишен юбилей. По този повод стартира инициативата „60 години, 60 личности, 60 истории“

За повече информация може да посетите страницата на университета, посветена на юбилея:

 

Всички свързали живота и кариерата си с ТУ-Габрово могат да изпратят своите спомени, постижения и снимки на 60godini@tugab.bg

Участвайте в ежегодната Студентската научна сесия`2024

SNS baner 24

Уважаеми студенти и докторанти,

Ръководството на Технически университет – Габрово има удоволствието да Ви покани да участвате в ежегодната Студентската научна сесия`2024.

Основната цел на конференцията е да се даде възможност на студентите и докторантите да представят своите научни разработки, да споделят своите търсения и постижения, както и своето участие в научноизследователската дейност.

Докладите се публикуват в сборник със свободен достъп, който е вписан в Националният референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране на НАЦИД.

В рамките на конференцията ще се проведе конкурс. Най-актуалните теми и най-атрактивните презентации ще бъдат наградени.

УЧАСТИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!

Студентската научна сесия`2024 се провежда със съдействието на  “ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово” и Териториална организация на научно-техническите съюзи – Габрово.

Международна научна конференция - УНИТЕХ` 24

unitech 24

Ръководството на Технически университет – Габрово и програмният комитет на Международната научна конференция UNITECH, имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в 24-тото, което ще се проведе на 21 и 22 ноември 2024 г.

Първата конференция се проведе през 2001 г. и оттогава нейният престиж и влияние се утвърждават от участието на голям брой световноизвестни учени и изследователи от страни по целия свят.

UNITECH е научен форум, на който учени от различни области се събират, за да обсъждат и споделят своите постижения и проблеми, организирани в голям брой тематични секции.

Докладите се публикуват в сборник със свободен достъп, който е вписан в Националният референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране на НАЦИД.

UNITECH се провежда в атмосфера на разбирателство и творческо отношение. Участниците имат уникалната възможност да споделят своя опит, експертиза и знания с колеги от други университети, научни организации и бизнеса.

СДЦ „Фонд 200 години д-р Никола Василиади“ с нова кауза за съхраняване на историческата памет и възпитаване на почит и уважение към дарителството за образование

1 1

Сдружение с нестопанска цел „ФОНД 200 ГОДИНИ Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИАДИ“ представя своята инициатива за изработка и монтиране на монументален паметник на патрона д-р Никола Василиади в двора на техническата гимназия в гр. Габрово.

Каузата е подкрепена от Община Габрово, Областна управа-Габрово, Регионално управление на образованието-Габрово, Държавен архив-Габрово, Регионален исторически музей-Габрово, РБ „Априлов Палаузов“-Габрово, ПТГ „д-р Никола Василиади“-Габрово и цялата общественост на града.2 1

Апелираме за Вашата съпричастност към това благородно начинание!