Дни на кариерата: информационни технологии, комуникации и аутсорсинг

org 9eeb1f5ce452f447 1634814452000На 21 октомври пред университетската библиотека студенти и работодатели се срещнаха, за да разменят информация за възможностите за кариерно развитие, процедурите за подбор и новите тенденции в секторите информационни технологии, комуникации и аутсорсинг.

Събитието “Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг” се организира от Кариерния център на Технически университет - Габрово и агенцията за подбор на персонал JobTiger. Организаторите осигуриха дезинфектанти, маски и ръкавици, еднопосочно движение и разстояние между изложителите. В рамките на деня студенти и ученици имаха възможност да се запознаят с представителите на 14 водещи компании и да получат информация за динамичното развитие на секторите и възможностите за кариерно развитие.

Събитието беше открито от проф. Железаров. Ректорът се обърна към всички участници, с думите: Подобно събитие е силен мотивиращ фактор за кариерното развитие на младите хора. Професорът насърчи студентите да използват пълноценно предоставената възможност и да спазват всички мерки за безопасност.

Panorama career

В рамките на кариерният ден се включиха местни компании като: Регионален иновационен център “Амбициозно Габрово”; “СТЕМО” ООД, занимаваща се с компютърни системи и софтуер; Импулс” АД, реализираща производствена и търговска дейност в страната и чужбина в областта на машиностроенето, медицинското оборудване, производството на инструменти и други и “Цератицит България” АД, развиваща развойна и производствена дейност за металорежещи, дървообработващи и специализирани инструменти и  нестандартно оборудване.

Събитието привлече и много мултинационални компании в секторите информационни технологии, комуникации и аутосорсинг. Студентите се запознаха с лидери в проектирането и дизайна на микроелектроника, магнитните сензори, битовата електроника като: GlobalFoundries; Graixoft; “Интегрейтид Микро-Електроникс България” ЕООД и “Фесто Производство” ЕООД. Секторът машиностроене и приложението на информационните технологии беше представен от водещи компании като: “Айгер Инженеринг” ООД; “СКФ Берингс България” ЕАД; “Палфингер Продукционстехник България” ЕООД и “Хранинвест-ХМК” АД.

Ценни напътствия за знанията и уменията, които са търсени на пазара, студентите получиха от  JobTiger и Заплатомер.