Задочниците започнаха учебната година, ректорът ги поздрави

Otkrivane zadochnici 28082020Новата академична година за студентите от задочна форма на обучение в Технически университет – Габрово започна днес в платформата Microsoft Teams.

Над 1 000 студенти ще провеждат лекции и семинарни упражнения в електронна среда. Всички те са присъединени към отделни курсове на дисциплини и имат пълни указания за пълноценно включване към онлайн занятията.

Стартът на учебната година бе предшестван от символично виртуално откриване, в което се включиха повече от 350 души. Ректорът на ТУ – Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров приветства студентите и преподавателите с думите:

Скъпи студенти,

Уважаеми колеги,

Времето, в което живеем, ни налага ограничения, но то разкрива пред нас различни предизвикателства и възможности. Индустрията изисква висококвалифицирани хора с иновативни възгледи в областта на електротехниката, електрониката и автоматиката, комуникационната и компютърната техника, машиностроенето, мехатрониката, дигиталната компетентност, предприемачеството и т.н. Стремежът ни е завършилите наши специалисти да имат точно тези умения.

Скъпи първокурсници,

Поздравявам Ви с „Добре дошли“ в Технически университет – Габрово! Вярвам, че Вашият избор – да бъдете студенти в габровския Технически университет, е правилен и Вие ще се убедите в това, завършвайки обучението си.

Университетът е с повече от 55-годишна история. Той предлага качествено образование, с практическа ориентация и изключително силна връзка с бизнеса. Днес всички Вие ставате част от нашето академично семейство и тръгвате по пътя на професионализма. Пред Вас ще се открият предимствата на новия дигитален свят, а Вие имате шанса да добиете онези знания и умения, чрез които да разгърнете талантите си.

Никога не забравяйте, че бъдещето принадлежи на тези, които умеят да се ориентират правилно в средата, да добиват знания и след това да реализират този капитал. Бъдете новатори в избраното поприще, използвайте потенциала и енергията си, не спирайте да вярвате в себе си! Понякога ще усетите трудности, но въпреки това продължавайте напред. Вашите преподаватели ще се стремят непрестанно да въвеждат нови форми на обучение, модерни технологии, чрез които да сте по-добри студенти и специалисти. Убеден съм, че Технически университет – Габрово е мястото, в което Вашите амбиции, труд и постоянство ще намерят най-подходящата среда за развитие.

Уважаеми колеги,

Вие сте тези, които превръщате младежкия порив в професионална съдба! Вашите идеи, професионализъм и усърдие са най-голямото ни предимство. Пожелавам Ви винаги да се стремите към успехи, да не забравяте мисията на Технически университет – Габрово, да сте горди с постиженията си и щастливи от това, че сте намерили призванието си.

Скъпи студенти, уважаеми колеги, желая Ви здраве и сполука във всички начинания!

На добър час и успешна академична година!