Безплатно обучение за докторанти и учени с награда от 30 000 лв.

karollОтворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката, което ще се проведе онлайн от 23 септември до 2 декември. В средата на декември ще бъде конкурсът Предприемач в науката с награда в размер на 30 000 лв.

Обучението е безплатно и практически ориентирано. Насочено е към докторанти последна година и учени, защитили докторска степен през последните пет години в областите:

  • Инженерни науки
  • Нови материали
  • Нови технологии

Единственият по рода си формат привлича предприемачи-учени за лектори и ментори, които са и част от журито в конкурса. Освен паричната подкрепа, всяка година се предоставят и допълнителни награди, за да се насърчават учените да се стремят към практическа реализация на проектите си. Един от участниците в Предприемачи 2020 ще получи специална награда – пълна стипендия за 12-месечната Сапфирена мастърмайнд програма „Бизнес растеж“ на Александър Николов, създател на Формулата от 7 стъпки за бизнес растеж.

Фондация Карол Знание подкрепя млади български учени с проекти в приложната науката. Програмата Предприемачи в науката е разработена за развитие на умения, които са ключови за реализацията на научни проекти. В конкурса участниците се състезават за финансиране като представят бизнес концепции на базата на научната си работа.

До този момент са подкрепени три проекта – „Механично електронно контролирано хапче“ на докторант от Медицински университет – София, изграждане на екологична батерия магнезий-въздух Oxymet на главен асистент в Института по Електрохимия и Енергийни Системи при БАН и Експериментално конструкторско бюро „Фотоника“ на докторант от Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Кандидатури се приемат до 31 август. Обучението е онлайн и това ще позволи за първи път участие да вземат докторанти и учени от университети извън София, но местата са ограничени.

Още за проекта и как да кандидатствате вижте тук.

Събитието във ФБ – тук.