Тържествено връчване дипломите на випуск 2023 г. в Технически колеж  - Ловеч

5За пореден път, в навечерието на трийсет и пет годишнината от създаването на Технически Колеж – Ловеч,  на 09.12. 2023 г.  в зала „Аула-1”, се състоя ритуала по тържественото връчване на дипломите за Висше образование на абсолвентите от випуск  ’2023 година        на колежа.

          В Аулата се събра академичния състав на единственото в областта висше учебно заведение, което е основно звено в структурата на Технически университет в Габрово. Присъстваха много гости и близки на абсолвентите, представители на областното и общинско ръководство и на фирми от бизнеса, партньори и потребители на кадри.

          Създаден през далечната 1989 година, с мисия и основна цел за подготовка на специалисти с висше техническо образование за нуждите на динамично променящите се индустриални и икономически субекти в региона, колежът навлиза в своята 35 годишнина. Тридесет и пет години съществуване, развитие и израстване, с непрекъснато надграждане и модернизиране, са доказателството, че колежът изпълнява  успешно своята мисия в качествената теоретична и практическа подготовка на специалисти в областта на техническите науки. За този период са се дипломирали над 2000 студенти, които успешно са направили своята професионална реализация у нас и в чужбина. Доказателство за това са водещите места в Рейтинговата система на ВУЗ, на които се намират специалностите в колежа. Обучението  в технически колеж се извършва в 6 акредитирани специалности: “Компютърни системи и технологии“, „Електротехника“, “Автомобилна мехатроника“, „Автомобилно машиностроене” “Машиностроене“ и „Текстилна техника и технологии“, от които в последните години има прием само по първите три.

1Всяка година колежът отваря врати пред млади хора, избрали академичното образование за нов етап в своето развитие и ориентирани към получаването на знания и практически умения, позволяващи им гарантиране на достойни позиции и конкурентно способност на пазара на труда.

Едновременно с учебната работа, значителна част от обучаемите отделят време и за участие в извънучебни форми – научно-изследователски проекти, конференции, състезания по специалности, участие с разработки в национални изложения по младежко техническо и научно творчество и др. подобни форуми.                                              

          На тържеството директорът на Технически колеж-Ловеч, доц. д-р инж. Никола Драганов поздрави абсолвентите за тяхното  дипломиране, като им пожела здраве, успешна реализация и да не спират да се учат и усъвършенстват.

          Дипломите бяха връчени от ръководител катедра “Машиностроене, компютърни системи и електротехника“- доц. д-р инж. М. Дочев. Като доайен на Технически колеж-Ловеч, доц. д-р инж. М. Дочев поздрави дипломантите  и им благодари за положените от тях усилия през годините и за съвместната взаимно полезна работа през периода на обучението.

 Официалната част завърши с поздравление от  академичният състав на Tехнически колеж към абсолвентите.