Технически университет-Габрово с обновена спортна база

DSC 0110

С тържествена церемония на 15 май бе открита обновена спортна база на Технически университет-Габрово. На разположение на студентите и преподавателите, както и на външни посетители са модернизирани спортни съоръжения и терени с изкуствено осветление. Ще могат да се практикуват различни видове спорт – тенис, минифутбол, хандбал, волейбол, баскетбол и др.

Лентата прерязаха Ректорът на ТУ-Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров, инж. Калоян Иванов - управител на фирма „АМК Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД, инж. Георги Томов – директор по качеството продуктова гама "УлтраЛукс" на фирма "Боряна" ЕООД, която е спонсор за осветлението на обекта и г-н Веселин Пенковски – председател на Студентски съвет към ТУ-Габрово. 

„По този начин с обновяването на спортния комплекс и с осветлението, което е изградено към него, ние даваме възможност за денонощно спортуване на студентите от университета, както и на всички жители и гости на град Габрово“, каза проф. Илия Железаров, ректор на Технически университет-Габрово.