Конференция на тема „Младите хора и външнополитическата стратегия на България: критичният глас“

dom na eu sofiaНа 15 януари 2024 г. и в Дома на Европа, София се проведе конференция на тема „Младите хора и външнополитическата стратегия на България: критичният глас“ под егидата на Заместник министър-председателя и министър на външните работи госпожа Мария Габриел.

Събитието се състоя в два тематични панела, както следва: „Предизвикателства и перспективи пред българската външна политика: оценка на средата на сигурност, основни стратегически документи на Европейския съюз и НАТО, стратегически регионални и двустранни партньорства“ и „Нови предизвикателства и хоризонтални аспекти на външната политика (Зеленият преход, енергийна, икономическа, дигитална дипломация, борба с дезинформацията, стратегическа комуникация публична дипломация, бранд „България“, културна дипломация, работа с българските общности зад граница)“.

На конференцията участие взеха и представители от различни университети в страната, студентски сдружения, форуми, съвети, фондации, организации, представители на младите в бизнес средите, както и студенти от Технически университет - Габрово.