Предстои Габрово Game Jam 2024!

GAME JAM 2024 cover

Габрово се готви за поредното зашеметяващо приключение в света на игрите с шестото издание на „Габрово Game Jam“ („Габрово гейм джем“). Събитието, част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – „Global Game Jam“, ще се проведе от 26 до 28 януари 2024 г. в Дома на хумора и сатирата.

Инициативата, посветена на компютърните и настолните игри, обединява програмисти, писатели, аниматори и художници от цялата страна в едно вдъхновяващо събитие. Участието е напълно безплатно, достатъчно е да разполагате с предварително сформиран отбор или да създадете екип по време на състезанието, с който да разработите прототип на игра за 48 часа.

За да впечатлят журито и да получат повече бонус точки, отборите ще трябва да включат в игрите си сюжети, персонажи и символи, близки до Габрово и габровци – находчиви, пестеливи, предприемчиви и с чувство за хумор!

Най-добрите ще получат награди от спонсора SYBO: за първо място – четири механични клавиатури (Razer – BlackWidow V3 Tenkeyless, Razer Green); за второ място – четири гейминг слушалки (Razer – Blackshark V2 X, черни); за трето място – четири гейминг мишки (Razer – DeathAdder Essential, оптични, черни).

Желаещите да се включат могат да се регистрират до 22 януари 2024 г. чрез следната онлайн форма: https://forms.gle/PmH99nbSGPAmGuAc7.

Събитието се организира от Музей „Дом на хумора и сатирата“ и Даниел Ангелов, а партньори са SYBO Games – датска компания за видеоигри (създатели на Subway Surfers), катедра „Компютърни системи и технологии“ при Технически университет – Габрово, „Сиентиа“ АД и „ПЕ 3 Графиксофт“ ООД.

А ето и кои ще бъдат ментори на отборите:

Радослав Недялков Senior Character Artist в SYBO

Радослав има опит в индустрията на анимационните филми и видеоигрите. Неговата основна задача включва създаването на 3D персонажи. Страстта му се фокусира върху измислянето и развитието на стилове и техники в света на игрите. Стреми се да насърчава и споделя знания с общността на дигиталните артисти и силно подкрепя развитието на нови алтернативи за създаване на open source software.

Даниел Ангелов Quality Assurance Manager в IT компанията FFW

Даниел работи над 9 години в FFW. Последните 4 години отговаря за развитието на отдела във всички европейски офиси на компанията. За него Global Game Jam е събитието, което събира настоящи и бъдещи IT специалисти и графични дизайнери, като им предоставя условия да си изкарат един страхотен уикенд сред невероятни ментори, колеги и приятели.

Ралия Георгиева Project manager в BrainstormYouth

Ралия е мултимедиен дизайнер и управител на проекти с опит в сферата на реклама, дизайн и игри. С любопитен характер и страст към технологиите и игрите Ралия е публикувала няколко иновативни настолни игри. Нейният практичен подход към обучението създава вдъхновяваща среда за развитие. Tя е част от екипа на Музея на хумора и сатирата като експерт „Връзки с обществеността“ с фокус върху развитие на онлайн аудитории.

Стефан Стойчев Senior Software Developer в Lexoro Group

Стефан има над 10-годишен опит в областта на информационните технологии. Още от дете е завладян от магията на програмирането и с времето успява да се реализира в сферата на софтуерното инженерство. Извън техническия свят обича изкуството и често посещава изложби и галерии. За него то е вдъхновяващ фактор, който обогатява техническата перспектива и предоставя нови измерения на творческия процес.

Цанислав Павловски Technical Artist в Visteon Corporation

Цанислав успешно съчетава своето образование в графичен дизайн със страстта си към видеоигрите. Като поддръжник на open source software Цанислав пропагандира използването на Blender 3D за създаване на визуално впечатляващи автомобилни интерфейси. Неговите умения не се ограничават само до корпоративната среда, тъй като активно участва в гейм джемове, където вдъхновението от спонтанността и колаборацията се превръщат в иновативни проекти.

За повече подробности и регистрация можете да посетите уебсайта https://humorhouse.bg/ или да се свържете с екипа на хакатона на имейл digital@humorhouse.bg или моб. тел. 0879 666 934.

*По информация на МДХС