Технически университет – Габрово отново беше домакин на дни на кариерата – „Информационни технологии, комуникации и аутсорсинг“

DSC 0209На 19.10.2023 г. в Технически университет – Габрово се проведе четиринадесетото издание на кариерния форум „Информационни технологии, комуникации и аутсорсинг“, организиран от Кариерния център на университета и агенцията за подбор на персонал JobTiger. За първи път тази година по инициатива на организаторите на събитието JobTiger се използва приложението ScanFactor, чрез който студентите се регистрираха за събитието и по този начин имаха възможност да представят на работодателите своята електронна визитна картичка.

През целия ден студенти и млади специалисти имаха възможност да се срещнат лице в лице с представители на компаниите – лидери в региона и страната и да разберат повече за техните свободни работни места и стажантски позиции, да се информират за пазара на труда и да натрупат опит с интервюта. Събитието привлече 8 работодатели сред, които: А1; Ди Екс Си България ЕООД; немската компания Р3 България; Фесто ЕООД; Цератицит България АД;  Интегрейтид Микро-Електроникс България ЕООД; АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и М+С Хидравлик АД.

Проф. Железаров – ректор на ТУ-Габрово откри събитието, към което проявиха голям интерес и областна администрация в лицето на Областния управител и от Община Габрово.

Проф. Железаров се обърна към студентите с призив да бъдат активни, защото днес те ще получат ценна информация за кариерните възможности, ще създадат професионални контакти, ще разберете кои са знанията и уменията, които са търсени в различните сектори, ще се запознаят с условията и процедурите за подбор и кандидатстване в представените компании. Това събитие е важно за Вас и Вашата бъдеща реализация, така че използвайте възможността да общувате с представителите на компаниите и да определите своята посока на развитие“ – призова проф. Железаров.

Инженер Башева поздрави участниците в събитието и подчерта, че форумът е устойчив и изключително полезен. Областният управител напомни, че трите сектора информационни технологии, комуникации и аутсорсинг се развиват изключително динамично, но и за в бъдеще ще определят основните тенденции на пазара на труда. Госпожа Башева пожела успех на форума.

Участващите компании и студентите бяха поздравени и от госпожа Севдалина Ненкова – директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ към Община Габрово. Госпожа Ненкова благодари на организаторите и участниците, че припознават Габрово като университетски град с технически профил и подчерта, че срещите между работодателите и младите хора са изключително полезни и поощрявани от Община Габрово.

Господин Светлозар Петров, управител на „JobTiger“ ООД пожела всеки участник да си тръгне с позитивни емоции и удовлетворение, че е намерил онова, от което се нуждае.

Форумът продължи през целия ден, а студентите получиха ценни напътствия и информация в резултат на директната комуникация с работодателите.