В рамките на Европейския иновационен кампус ще се проведе и финала на хакатона “Устойчивост и справедливост”

image002Асоциация за развитие на София, Столична община и ЕВРОПЕАНА обявяват хакатон "Устойчивост и социална справедливост", чийто финал ще се проведе на живо на 8 юни 2023 г. като част от Европейския иновационен кампус. Хакатонът предизвиква участниците да търсят смели технологични и социални иновационни решения, които ръководят визията за транспортни услуги от следващо поколение, достъп и опазване на културното наследство. Тези области са мощни катализатори за градовете и регионите във времена на бърза урбанизация, дигитализация и индивидуализация.

Когато много способни и посветени хора работят в унисон, се случват удивителни неща. Столична община и Центъра за градска мобилност ще предоставят данни от системата на градския транспорт, генерирани по проект ИНОЕЪР, а ЕВРОПЕАНА – масиви данни с исторически фотографии и бази данни за природното наследство, които предизвикват участниците да съчетаят анализа на данни с разказване на истории. Колоездачният град на бъдещето, инструменти за връзка между гражданите и транспортните оператори, може ли историята на мобилността в София да ни даде ключ към бъдещето й, можем ли да преодолеем „биоцида“?

Елате да създавате градска устойчивост от следващо поколение и се състезавайте за 15 хиляди в награди. Наградените отбори ще се включат в Пясъчника за иновативни решения на София, което ще им даде възможност да тестват продуктите си в реална градска среда, да привличат инвестиции и да се представят пред други градове в страната и чужбина. Регистрацията е до 28 май!

Подробна информация за състезанието - програма, условия, предизвикателства, жури и финал, можете да откриете на страницата на INNOAIR.

SDA vertical eng color 300x231