Включете се в хакатон за зелен преход и градска мобилност

InnoAirChallenge banner 2022

До 4 ноември продължава регистрацията в иновативния хакатон „InnoAirChallenge: Справедлив зелен преход и градска мобилност“. Състезанието се организира от Асоциация за развитие на София, Столична община и „Ди Екс Си Технолоджи България“.

Хакатонът, който ще се проведе от 7 до 11 ноември 2022 г., предизвиква участниците да потърсят смели технологични решения, които да очертаят визия за бъдещото поколение транспортни услуги и свързаност в София. В него могат да се включат отбори от двама до петима души, които имат технически умения и креативни идеи.

Трите най-високо оценени разработки ще получат награди с общ паричен фонд от 15 000 лв., осигурени от „Ди Екс Си Технолоджи“. Отличеният на първо място отбор ще получи 8 000 лв., второто място ще донесе награда от 5 000 лв., а третото – 2 000 лв., с които да доразвият и внедрят проектите си.

Финалът на инициативата ще се проведе на живо в София на 11 ноември от 11:00 часа и ще е отворен за ученици, студенти, стартъпи, професионалисти и граждани. Извънстоличните отбори, стигнали до финала, ще могат да представят идеите си пред журито онлайн. Асоциация за развитие на София ще присъди и награда на публиката в размер на 1 000 лв.

Сред основните предизвикателства, на които ще се търсят работещи решения, са развиването на мобилността като услуга, разпределението на маршрутите и спирките, паркирането и ползването на паркомясто, въвличането на гражданите във взимането на транспортните решения и др.

За да видите подробности за програмата, менторите, журито и да се регистрирате, посетете интернет страницата на „Иноеър“.