ТУ – Габрово манифестира на 24 май

Технически университет – Габрово традиционно се включи в градското празнично шествие по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. И тази година в тържеството на буквите участваха ученици, учители, студенти, преподаватели, служители и деятели от научни, културни, творчески и образователни институции от Габрово.

Стотици габровци се стекоха на площад „Възраждане“, където в 10:00 часа започна официалната програма. Преди това бе отслужен благодарствен молебен в храм „Успение на Пресвета Богородица”. В чест на празника литийно шествие премина от църковния храм до паметника на Васил Априлов, където се състоя ритуал по поднасяне на цветя.

В блока на ТУ – Габрово под звуците на химна „Върви, народе възродени“ шестваха студенти, преподаватели и служители начело с академичното ръководство и символите на висшето училище. За доброто настроение на гражданството се погрижиха общинският оркестър „Габрово“ и детският фолклорен ансамбъл „Габровче“.