С поредица от събития Технически университет-Габрово отбеляза 24 май

ТЪРЖЕСТВЕН АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ

На 20 мDSC 0678ай с тържествен академичен съвет студентската и академична общност на ТУ-Габрово отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Грамота за отличен успех получиха 30 студенти на ТУ-Габрово и Технически колеж – Ловеч. На тържественото събитие ректорът на ТУ-Габрово връчи грамоти на студентите за успешно представяне на олимпиади и състезания, както и награди преподаватели за дългогодишна работа в ТУ-Габрово. Празнична атмосфера създаде академичното слово на госпожа Пенка Петрова - главен учител по „История и цивилизации“ в Националната Априловска гимназия. Негово високопреосвещенство митрополит Григорий отслужи празничен водосвет.


 

СПОРТЕН ПРАЗНИК

На 21 май по традиция се проведе и пролетния спортен празник в местността Соколски манастир. Въпреки дъждовното време всички спортни състезания се проведоха, а студентите и преподавателите бяха ентусиазирани и усмихнати.DSC 0951

 


 

ТЪРЖЕСТВЕН МОЛЕБЕН В ХРАМ "УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА"

Проф. Железаров и доц. Цанков взеха участие в тържествен молебен в Храм "Успение на  Пресвета Богородица".
Ректорът на ТУ-Габрово - проф. Железаров и Заместник-ректор по "Научноизследователска работа" - доц. Цанков участваха също в литийно шествие от Храма "Успение на Пресвета Богородица" и поднасянето на цветя пред паметника на Васил Априлов.