Включете се в хакатон за градска мобилност

A1 Hackathon RE bg

До края на месец май продължава регистрацията в хакатона за интелигентни решения за градска мобилност „InnoAirChallenge: Making urban mobility smarter“. Състезанието се организира от Асоциация за развитие на София и „А1 България“. То ще се проведе онлайн от 2 до 4 юни 2021 г. в рамките на Европейската зелена седмица.

Инициативата предизвиква участниците да потърсят смели технологични решения, които да очертаят визията на бъдещо поколение транспортни услуги и свързаност, работещи за по-чист въздух в София. В хакатона могат да се включат отбори от двама до петима души, които имат технически умения, визия за бъдещето и креативни идеи.

За да насърчи създаването на иновативни решения на предизвикателствата, А1 осигурява награден фонд от 18 000 лв. Отличеният на първо място отбор ще получи награда от 10 000 лв., второто място ще донесе награда от 5 000 лв., а третото – 3 000 лв.

А1 ще предложи и специални награди на участниците, показали визионерски идеи и добра теоретична подготовка, като им предостави достъп до лятната академия на компанията. Стажът в А1 е отлична възможност за натрупване на практически умения в реална бизнес среда, както и работа с върхови технологии и иновативни решения в сферата на „Интернет на нещата“. 

Сред основните въпроси, на които разработките на екипите трябва да отговорят, са начини за превръщането на градския транспорт в София в по-екологично устойчив и привлекателен за гражданите. Други от темите са интегрирането на градската мобилност и събирането на обратна връзка от гражданите, както и идеи за подобряване качеството на въздуха.

Проектите ще бъдат оценени от жури, включващо представители на Столична община и на спонсора, преподаватели и технологични експерти. От името на Технически университет – Габрово като член на журито ще се включи доц. д-р инж. Делян Генков, ръководител на катедра „Компютърни системи и технологии“.

Регистрацията на отборите се заявява на адрес: https://bit.ly/3v40LeH

Повече информация – в сайта на организатора.