Заповед на ректора на ТУ-Габрово от 12.11.2020 г. във връзка с извънредната епидемична обстановка

logo tuЗАПОВЕД

№ 03-01-557

гр. Габрово, 12.11.2020 год.

На основание чл.32, ал.1, т. 1 от Закона за висшето образование, Заповед
№ РД - 01- 651/11.11.2020 г. и Заповед № РД - 01- 609/21.10.2020 г. на министъра на
здравеопазването, във връзка с Решение №673 на Министерския съвет от 25 септември 2020 г.
за удължаване срока на обявената с Решение №325 от 14 май 2020 г. на Министерския съвет
извънредна епидемична обстановка, удължена с Решение №378 от 12 юни 2020 г.. Решение
№418 от 25 юни 2020г., Решение №482 от 15 юли 2020 г. и Решение №525 от 30 юли 2020 г. и
Решение №609 от 28 август 2020 г. на Министерския съвет

НАРЕЖДАМ:

  • Присъственият учебен процес в Технически университет - Габрово се преустановява, считано от 12.11.2020 г. до 30.11.2020 г.
  • Всички лекции и семинарни упражнения на студентите от редовна форма на обучение, ОКС "бакалавър“ и ОКС "професионален бакалавър“ и от редовна и задочна форма на обучение, ОКС „магистър" за учебната 2020 / 2021 година да се провеждат от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.
  • Ако спецификата на учебния предмет позволява, лабораторните упражнения на студентите от редовна форма на обучение, ОКС „бакалавър“ и ОКС „професионален бакалавър“ и от редовна и задочна форма на обучение, ОКС „магистър“ за учебната 2020 / 2021 година да се провеждат от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии. Информация за упражненията се предоставя от ръководителя на основното звено на ръководител сектор Учебна дейност.
  • Лабораторните упражнения, за които няма условия за провеждането им в електронна среда, да се провеждат присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки, считано от 01.12.2020 г.
  • Изпити да се провеждат в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.
  • В срок до 30.11.2020 г. преподавателите и служителите на Технически университет - Габрово могат да изпълняват трудовите си задължения от разстояние - в дома си или от избрано от тях друго помещение извън работното си място, използвайки необходимото технологично оборудване, или да ползват платен годишен отпуск.
  • Предоставените възможности по т.6 се прилагат след съгласуване със съответния пряк ръководител, съобразно спецификата и възможностите на трудовата дейност на преподавателите и служителите.
  • Служителите на длъжност „Портиер" да осъществяват контрол в учебните корпуси и прилежащите към тях площи на открито по отношение на носенето на защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата, недопускането на струпвания на лица, както и спазването на дистанция най-малко от 1,5 м. между лицата.
  • За учебните корпуси, в които няма назначен служител на длъжност „Портиер“, контролът по т.8 да се осъществява от служител, определен от управителя на звеното, помещаващо се в съответния корпус.
  • Влизането в учебните корпуси на Технически университет - Габрово да се извършва при пропускателен режим до 30.11.2020 г., като бъдат допускани единствено преподаватели и служители за изпълнение на трудовите им задължения.
  • Изключение по т. 10 се допуска за студенти, докторанти и външни лица в случай на неотложна необходимост, след като служителят на длъжност „Портиер" получи потвърждение от съответния служител/преподавател.
  • Достъпът на външни лица до студентските общежития, управлявани от Технически университет - Габрово в гр. Габрово и гр. Ловеч и ССО ЕАД, да бъде ограничен.
  • Заседанията на Академичния съвет, на съветите на основните звена и катедрените съвети (включително и разширените катедрени съвети), на научните журита, общите събрания на Технически университет - Габрово и на основните звена, заседанията на Студентски съвет и събранията на студенти, служители и нехабилитирани преподаватели да се провеждат присъствено или от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии при осигурена техническа възможност или хибридно.
  • Ограничава се организирането и провеждането на присъствени масови мероприятия на територията на Технически университет - Габрово и Технически колеж - Ловеч до 30 лица, при заетост на местата до 30% от общия капацитет на помещението, при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително носене на защитни маски за лице.
  • Да се организира от ръководител сектор „Административно - стопански“ за сградите на Технически университет - Габрово на територията на гр. Габрово и от началник „Административно-стопанска дейност” за сградите на Технически колеж - Ловеч учестена дезинфекция на подове и повърхности минимум 4 пъти на ден.
  • Студентски стол в УК 6, гр. Габрово и кафе - сладкарници в УК 1 и УК 2 остават затворени до второ нареждане.
  • В хотела и почивните бази на Технически университет - Габрово да се осъществява прием на гости при спазване на всички противоепидемични мерки.
  • Да се организира дезинфекция на студентските общежития, управлявани от Технически университет - Габрово в гр. Габрово и гр. Ловеч и ССО ЕАД.

Заповед №3-01 - 535/29.10.2020г. и Заповед №3-01 - 549/04.11,2020г. се отменят.

Заповедта да се доведе до знанието на Заместник-ректори, Главен секретар. Декани, Директор ТК - Ловеч, Ръководители на катедри, Ръководител АСС, Финансов мениджър, Председател на Студентски съвет, Управител на студентско общежитие. Управител на ССО ЕАД - клон Габрово, преподаватели, служители, студенти и докторанти.

 

(П)

ПРОФ. Д-Р ИНЖ. ИЛИЯ ЖЕЛЕЗАРОВ

Ректор па ТУ - Габрово