Заповед на ректора на ТУ-Габрово относно обявената извънредна епидемична обстановка

logo tu

ЗАПОВЕД

№390/01-09-2020

гр. Габрово, 

На основание чл.32, ал.1, т.1 от Закона за висшето образование, Заповед № РД - 01- 487/31.08.2020 г.  и Заповед № РД - 01- 489/31.08.2020 г. на министъра на здравеопазването, във връзка с Решение №609 на Министерския съвет от 28 август 2020г. за удължаване срока на обявената с Решение №325 от 14 май 2020г. на Министерския съвет извънредна епидемична обстановка, удължена с Решение №378 от 12 юни 2020 г., Решение №418 от 25 юни 2020г.,  Решение №482 от 15 юли 2020г. и Решение №525 от 30 юли 2020 г. на Министерския съвет  

 

НАРЕЖДАМ:

1. Преподавателите и служителите на Технически университет – Габрово да изпълняват трудовите си задължения присъствено.
2. Учебните корпуси на Технически университет – Габрово /УК 1, УК 2, УК 2А, УК 3, Университетска библиотека/ и на Технически колеж - Ловеч да се отворят за изпълнение на трудовите задължения на преподаватели и служители и провеждане на учебни занятия.
3. Лекциите и семинарните упражнения на студентите от задочна форма на обучение за учебната 2020/2021 година продължават да се провеждат от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии до 13 септември 2020 г.
4. Лабораторните упражнения на студентите от задочна форма на обучение за учебната 2020/2021 година да се проведат присъствено по утвърдените разписи и при спазване на мярката за социална дистанция и всички противоепидемични мерки в периода 8 – 13 септември 2020 г.
5. Като изключение лабораторните упражнения по т.4 могат да се проведат в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии по преценка на съответния преподавател след съгласуване с ръководител катедра и писмено разрешение от ръководителя на основното звено, ако спецификата на учебния предмет го позволява.
6. Лекциите и семинарните упражнения на студентите от редовна форма на обучение за учебната 2020/2021 година да се провеждат от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии, считано от 14 септември 2020 г.
7. Като изключение лекциите и семинарните упражнения по т.6 могат да се провеждат присъствено при създадена предварителна организация от съответния преподавател с учебните потоци и групи след съгласуване с ръководител катедра и при спазване на мярката за социална дистанция и всички противоепидемични мерки. В този случай преподавателят да предоставя информация на ръководител сектор Учебна дейност.
8. Лабораторните упражнения на студентите от редовна форма на обучение за учебната 2020/2021 година да се провеждат присъствено по утвърдените разписи и при спазване на мярката за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.
9. Като изключение лабораторните упражнения по т.8 могат да се провеждат в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии по преценка на съответния преподавател след съгласуване с ръководител катедра и писмено разрешение от ръководителя на основното звено, ако спецификата на учебния предмет го позволява.
10. Заверка на семестър се извършва от преподавателите и факултетните канцеларии електронно в Университетската информационна система.
11. Изпити могат да се провеждат присъствено или в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии по преценка на водещия преподавател след съгласуване с ръководител катедра. За начина на провеждане на изпити ръководителите на катедри да предоставят информация на ръководител сектор Учебна дейност.
12. Заседанията на Академичния съвет, на съветите на основните звена и катедрените съвети (включително и разширените катедрени съвети), на научните журита, общите събрания на Технически университет - Габрово и на основните звена, заседанията на Студентски съвет и събранията на студенти, служители и нехабилитирани преподаватели да се провеждат присъствено или от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии при осигурена техническа възможност, или хибридно.
13. Всички присъствени масови мероприятия на територията на Технически университет – Габрово и Технически колеж – Ловеч, както и присъствените лекции, лабораторни и семинарни упражнения, да се провеждат при заетост на местата до 50% от общия капацитет на помещението, при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.
14. Да се организира от ръководител сектор „Административно – стопански“ за сградите на Технически университет – Габрово на територията на гр. Габрово и от началник „Административно-стопанска дейност“ за сградите на Технически колеж - Ловеч дезинфекциране на подове и повърхности, съгласно алгоритъм, посочен в Приложение №1 към Заповед № РД - 01- 487/31.08.2020 г. на министъра на здравеопазването.
15. Студентски стол в УК 6, гр. Габрово и кафе – сладкарници в УК 1 и УК 2 да се отворят при спазване на мярката за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, считано от 8 септември 2020 г.
16. В хотела и почивните бази на Технически университет – Габрово да се осъществява прием на гости при спазване на всички противоепидемични мерки.
17. Да се организира дезинфекция на студентските общежития, управлявани от Технически университет – Габрово в гр. Габрово и гр. Ловеч и ССО ЕАД.

 

Заповед №З-01- 364/03.08.2020г. се отменя.
Настоящата Заповед влиза в сила от 01.09.2020 г.
Заповедта да се доведе до знанието на Заместник-ректори, Главен секретар, Декани, Директор ТК - Ловеч, Ръководители на катедри, Ръководител АСС, Финансов мениджър, Председател на Студентски съвет, Управител на студентско общежитие, Управител на ССО ЕАД – клон Габрово, преподаватели, служители, студенти и докторанти.

 

                                    

Проф. д-р инж. Илия Железаров

РЕКТОР ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ- ГАБРОВО