„Национални дни на кариерата“ се местят от ТУ – Габрово във виртуалното пространство

JobTiger Virtual careerdays 2020

Деветнадесетото издание на най-големия кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2020 ще се състои изцяло виртуално, съобщиха организаторите от JobTiger. Събитието трябваше да се проведе в седем български академични града, сред които и Габрово. Технически университет – Габрово очакваше студенти и работодатели на 1 април.

Съобразно мерките срещу разпространението на коронавируса (COVID-19) и разпоредбата за ограничения на масови мероприятия, събитието няма да се реализира в първоначалния си вид. Вместо това екипът му предлага виртуална алтернатива. 

На 24, 25 и 26 март от 11:00 до 17:00 часа всеки, търсещ нова работа или стаж, може да участва в онлайн среща с желан от него работодател. Кандидатите ще могат да избират сред 150 водещи фирми, опериращи във всички отрасли и предлагащи позиции за клоновете си в цялата страна.

Участието е лесно, изисква се само интернет връзка, устройство и бърза регистрация на national.careerdays.bg.

Целта на форума е да обедини усилия в откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти, млади специалисти и търсещи работа, както и да подпомогне работодателите в набирането на стажанти и персонал. Участието на фирмите в онлайн форума доказва волята на бизнеса в продължението на нормалния темп на работа, но по нов и безопасен начин.

„Бизнесът не трябва да спира! Работата е необходимо да продължи, като използва виртуалните възможности и иновациите. През 2008 г. икономическата криза промени необратимо бизнеса и методите за работа на световно ниво, навлязоха отворени пространства и co-working услугите. През 2020 г. се сблъскваме с изпитание за медицината, икономиката, бизнеса и в същото време – откриваме нови възможности за развитие и утвърждаване на работата от вкъщи, участието онлайн и виртуалните формати на събития.“, казват организаторите.