Конференция TechCo се проведе за седма поредна година

techco2023Конференция TechCo се проведе за седма поредна година. Тя се превърна в авторитетен научен форум, на който учени от цялата страна имаха възможност да представят своите научни постижения и разработки.

Конференцията беше открита в зала Аула на Технически колеж-Ловеч от Председателя на организационния комитет и Директор на Технически колеж – Ловеч доц. д-р инж. Никола Драганов. „Особено много се радвам, че днес тук присъстват представители не само на образованието и науката, но и на местната власт и бизнеса. Убеден съм, че те винаги трябва да работят заедно. Това е единствения начин за правилното развитие на всяка нация.“ сподели той в речта си при откриването на конференцията.

На конференцията присъстваха Председателя на програмния комитет и Ректор на Технически университет – Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров, и Областния управител на град Ловеч инж. Светослав Славчев.

На конференцията бяха представени два пленарни доклади: от Г-н Орлин Димитров – Изпълнителен директор на БАСЕЛ и от Г-н Христо Събев – Управител на „СикоСолар“ ЕООД. Те разкриха новостите в областта на българската електро енергетика и бъдещето на фотоволтаичните системи у нас.

И тази година град Ловеч привлече учени от чуждестранни университети, които представиха част от докладите на конференцията. За седма поредна година конференцията събра участници, които работиха в четири тематични секции и представиха над 35 доклада.

OPNOIR black alumni black Nis black dmoodle black ppp broadcast black