Технически колеж – Ловеч с изпращане на випуск 2021г.

IMG 20220514 083834Тържествено връчване на дипломите за висше образование на випускниците от 2021 година в Технически колеж – Ловеч се проведе на 14. Май 2022г. На тържеството присъстваха: проф. д-р инж. Анатолий Александров – Зам. Ректор на Технически университет – Габрово, доц. д-р инж. Никола Драганов – Директор на Технически колеж – Ловеч, Г-н Росен Веселинов – зам. областен управител на град Ловеч, Г-жа Иваничка Буровска – Изп. Директор Регионално управление образование – град Ловеч и Г-н Ивайло Стоянов – Изп. Директор на завод „Балкан“.

Церемонията започна с празничен водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Мартин, който сподели „Христос благославя този, който не зарови таланта си в земята, а го развие.“, и изрази увереност, че младите хора, получили днес дипломите си учейки и развивайки се извършват богоугодно дело.

Всички гости отправиха поздравления и пожелания за успехи в бъдещите начинания „Следващите степени от вашето образование ви очакват и вие трябва да вървите само напред, бъдете смели и се развивайте, работете за себе си и за обществото, заяви зам. Ректорът по учебната част проф. д-р инж. Анатолий Александров. Директорът на Техническия колеж, доц. д-р инж. Никола Драганов в своето приветствие каза: „Дипломата за висше образование, която ще получите днес, трябва да приемете не като документ, а като задължение. Договор, който трябва да защитавате цял живот, като не спирате да учите и да се усъвършенствате. Вие вече притежавате необходимите базови знания и умения за работа във всяка област на икономиката. Не се колебайте, рискувайте! Вярвайте в себе си! Не чакайте да ви предложат работа, да ви осигурят развитие и бляскава кариера. Направете така, че вие да сте катализаторът, вие да сте желаните и предпочитаните от работодателите.“ И също прикани завършващите с думите: „Не спирайте да учите и да предавате знанията си на другите!“ пожела още той.

Пожелания за успехи отправи и Г-жа Иваничка Буровска, която пожела към дипломираните „Да бъдат креативни, мислещи и добри хора“, а директорът на завод „Балкан“ Г-н Ивайло Стоянов напомни, че ключът към успеха са труд и постоянство.

От създаването на Техническия колеж през 1990 г. досега са се дипломирали 2072-ама професионални бакалаври. В момента се обучават 147 студенти в четири специалности – машиностроене, автомобилно машиностроене, електротехника и компютърни системи и технологии.

Днес дипломата си за висше образование в Технически колеж – Ловеч получиха 46 абсолвенти от випуск 2021, церемонията бе отложена от миналата година заради пандемията. Двама от дипломиращите се са отличници на випуска Диана Колева от специалност „Текстилна техника и технологии“, и Тодор Иванов от специалност „Електротехника“. Те получиха също златен медал и грамота, както от Технически университет – Габрово, така и от Технически колеж – Ловеч, които бяха връчени лично от проф. д-р инж. Анатолий Александров. Дипломите на останалите абсолвенти бяха връчени от директорът на Технически колеж – Ловеч, доц. д-р инж. Никола Драганов.

OPNOIR black alumni black Nis black dmoodle black ppp broadcast black