Информационен Еразъм+ ден в Технически университет-Габрово

DSC 0656На 24.04.2024 г. в Конферентната зала на Технически университет-Габрово бе проведен „Информационен Еразъм+ ден“, по време на който бяха представени възможностите за осъществяване на видовете мобилности, сроковете и необходимите документи за кандидатстване, финансовата подкрепа, която Програмата предоставя на участниците.

При засилен интерес доц. д-р инж. Христо Христов – Координатор по „Еразъм+“ за Технически университет-Габрово,  запозна студенти с възможността да проведат част от обучението си в друго висше училище, партньор по Програмата, с акцент положителния ефект върху перспективите за развитие, подобряването на езиковите умения и придобиване на увереност и независимост. Той призова студентите да следят сайта  и фейсбук страницата на програмата, за да бъдат своевременно информирани.

В рамките на събитието г-жа Надежда Пангелова, контактно лице по програма „Еразъм+“, даде практически указания за това как студентите да изберат най-подходящия за тях университет, каква е продължителността на обучение, с какви проблеми биха се сблъскали, условията, на които трябва да отговарят за кандидатстване.

Студентите имаха възможност да чуят и личния опит на студенти, участвали в програмата. Те подчертаха, че програма „Еразъм+“ има изключителен принос за развитието не само на академичното, но и на професионалното им развитие.