Посещение на фирма " Евеликс България” ЕООД в Технически университет - Габрово

DSC 0132На 07.03.2024 г. по покана на Университетски кариерен център на посещение в  Технически университет – Габрово бе екип от фирма „Евеликс България ЕООД“ – гр. София в състав: г-жа Кристина Тодорова – мениджър човешки ресурси и г-н Милен Стоименов – мениджър бизнес развитие.

Екипът на фирмата се срещна с проф. д-р инж. Илия Железаров, Ректор на ТУ-Габрово и доц. д-р инж. Доброслав Данков, Директор на УКЦ. Направено бе кратко представяне на фирмата и презентация на завода в гр. София. Бяха обсъдени въпроси за бъдещо сътрудничество относно стажове и възможности за реализация на студентите от ТУ-Габрово във фирмата, както и участие в научните разработки и кариерните събития в университета.

Фирма Ewellix е собственост на Schaeffler Group, водещ световен доставчик за автомобилния и индустриалния сектор. "Евеликс България“ ЕООД  проектира, произвежда и персонализира решения за линейно движение и линейни задвижващи механизми, включително интелигентни задвижващи механизми, линейни водачи и сачмени и ролкови винтове за различни индустриални приложения, които помагат на клиентите да преминат към електрифицирани решения.

DSC 0130