Технически университет – Габрово получи сертификат за качество за изпълнение на проект в сектор „Професионално образование и обучение“, финансиран от програма „Еразъм+“

image00017 1024x768На 5 декември 2023 г. Националната агенция по европейските програми „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, Център за развитие на човешките ресурси организира Валоризационна конференция 2023 на тема „Активното гражданство в Европа“.

Гости на събитието бяха Министър-председателят на Република България акад. Николай Денков, Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков, Началникът на РУО София-град д-р Ваня Кастрева. В присъствието на над 100 участника от страната и чужбина бяха връчени сертификати със знак за качество на най-добрите, успешно приключили проекти през 2023 г.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков награди със знак за качество проекта: „Общност за повишаване на квалификацията на инженерно-техническия персонал чрез активно учене (allCUTE)“ с координатор Технически университет – Габрово.

Проектът е финансиран от програма „Еразъм+“,  сектор „Професионално образование и обучение“ и приключи успешно през 2023 г.

В партньорство с международни университети и представители на бизнеса ( Клъстер Тракия икономическа зона, България, Габровска търговско-промишлена палата, България, Международен гръцки университет, Гърция, Търговска камара – Кавала, Гърция, Технически университет – Гданск, Полша, Регионална търговско-промишлена палата – Гданск, Полша, Нишки университет, Сърбия, Сръбска търговско-промишлена палата, Сърбия) Технически университет – Габрово разработи платформа, мобилно приложение и образователни ресурси, използващи техниките и методите за активно учене. Разработените интелектуални продукти са насочени към техници и инженери в сектора на машиностроенето и мехатроника, но и ще се използват от доставчици на „Професионално образование и обучение“, в това число университети и национално представителни обединения на работодателски организации.