Поздравителен адрес от Община Габрово по случай Новата Академична година

npss

Уважаеми проф. Железаров,

Уважаеми представители на Академичната общност,

Скъпи студенти, гости и приятели на Технически университет - Габрово,

Изключително приятно ми е, от свое име и от името на Община Габрово, да Ви поздравя по случай началото на Новата Академична година и да пожелая на всички Вас дните й да бъдат удовлетворяващи и изпълнени с амбиции и успехи.

Скъпи студенти, поздравявам Ви за избора да инвестирате в образование, да си осигурите по-добро бъдеще и да придобиете по-задълбочени знания и умения в посоката, в която искате да се реализирате.

Присъствието Ви тук на прага на академичната общност и една стъпка по-напред към Вашата професионална реализация, показва отговорност към собствените ви амбиции, цели и най-вече мечти. Образованието води до умения, а те са онази сила, която ще ви даде преимуществото да се реализирате и ще ви подготви за нелекия път към успеха. Използвайте пълноценно времето си тук, където именно Вие сте двигателя на добри идеи и на смели решения. Вървете заедно по пътя на развитието с Вашите преподаватели. Вярвам, че така науката е по-лесна, че целите са по-достижими, а успехите по-големи.

Убедена съм, че учебният процес трябва да бъде споделен. Той не може да е еднопосочен и така, както Вашите преподаватели Ви предават знания и ценности, подкрепят Ви да бъдете успешни личности и да се наредите сред примерите на всички онези визионери, дръзнали да бъдат първи сред останалите, така и вие младите хора, с цялото си бунтарство и порив, може да ги заредите с нови идеи, да ги вдъхновявате и да подсказвате нови похвати и методи на преподаване.

С цялата си богата история Технически университет - Габрово разполага с отлична база, експерти и възможности за развитие, поддържа контакти с повече от 150 университета, което е една отлична предпоставка да сверявате своето място с останалите, да взимате добрия опит и пример, но и да показвате най-доброто от Габрово и с гордост да се наричате възпитаници на Технически университет - Габрово. Изпълнете го с живот и дейност и нека трите стълба - образование, научни изследвания и бизнес, изградят модерно и още по- ефективно взаимодействие.

Пожелавам на всички здраве и устрем!

На добър час!

 

Невена Минева

Заместник - кмет на Община Габрово