Технически университет – Габрово беше домакин на семинар „Digital Industry Innovation days 2023“ организиран от Siemens България

На 05.06.2023 г. в библиотеката на Технически университет – Габрово студенти от всички специалности се срещнаха с представители на Siemens България в рамките на семинара "Digital Industry Innovation days 2023“.

Технически университет – Габрово беше избран от компанията като локация за демонстриране на най-съвременните технологии в областта на автоматизацията. Основен акцент в събитието беше уникалният демонстрационен камион Siemens ProfiNet Truck, пристигнал от Германия. Демо камионът е част от европейската кампания на Siemens за представяне на новостите в областта на автоматизацията и индустриалните комуникации.

Семинарът беше открит от проф. Железаров, Ректор на Технически университет – Габрово, който подчерта, че Университета разполага с  оборудвани лаборатории от компанията, но днес се представят най-новите и актуални разработки. Събитието е полезно за студентите, а партньорството с водещи компании е приоритет за ТУ-Габрово защото водещата цел е да се предоставят възможности за кариерно ориентиране на младите хора, нови форми на сътрудничество и откриване на нови лаборатории.

Едновременно с демонстрациите в камиона студентите на Университета имаха възможност да изслушат поредица от презентации на актуални теми, изнесени от екипа на Siemens България. На събитието присъстваха и представители на водещи предприятия от региона. Посещението на Siemens е част от усилията на ТУ-Габрово да поддържа ефективно партньорство с водещи национални и международни компании, с цел подкрепа на бъдещата им професионална реализация.