Младежкият център в Габрово финансира креативни идеи

Youth projects 2023Младежки център – Габрово обяви конкурс за инициативи, които да подкрепи през 2023 г. в рамките на Европейската година на уменията.

Участието е с разработване на проектно предложение в някоя от следните категории: „Младежко лидерство“, „Култура и творчество“, „Спорт и активности“, „Природа и екология“, „Здраве и благополучие“. Идеите могат да бъдат реализирани под формата на събитие, кампания с обществена и социална значимост, спортни или културни изяви, образователни занимания и други.

В надпреварата могат да се включат младежи на възраст между 15 и 29 години. Желаещите трябва да формулират идеите си, какво целят чрез тях, колко средства ще бъдат необходими за изпълнението им, как ще популяризират проектите. Важно условие е дейностите да бъдат реализирани на територията на община Габрово.

Програмата е отворена през цялата 2023 г., а срокът за изпълнение на проектите е не по-късно от 1 април 2024 г. Кандидатстването се извършва чрез онлайн формуляр.

Подробна информация по поканата за финансиране на младежки инициативи можете да изтеглите чрез тази връзка.

*Младежки център – Габрово е създаден по проект на Община Габрово № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ с партньор Технически университет – Габрово и с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.