Gabrovo Game Jam се завръща!

GGJ2023 header

Изображение: Музей „Дом на хумора и сатирата“

След двугодишно прекъсване от 3 до 5 февруари 2023 г. в Дома на хумора и сатирата ще се проведе петото издание на „Gabrovo Game Jam“ („Габрово гейм джем“), част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – „Global Game Jam“.

Реализацията на събитието разчита на регионално и национално сътрудничество между организации от сферата на информационните технологии, културата и образованието. Партньор на инициативата е катедра „Компютърни системи и технологии“ при Технически университет – Габрово, а спонсор е глобалната агенция за дигитални платформи FFW.

В рамките на 48 часа отбори от любители на компютърни игри, програмисти, писатели, аниматори и художници ще работят по обща тема, която международният организатор ще обяви в деня на старта. За две денонощия разработките трябва да стигнат до ниво прототип, който може да се играе. В предишни издания е имало теми като: „Ритуал“, „Какво ще правим сега“, „Звукът от сърцебиенето“, „Ние не виждаме нещата такива, каквито са, ние ги виждаме такива, каквито сме ние“, „Вълни“, „Зараза“, „Какво означава домът за теб?“, „Ремонт“.

Желаещите да се включат могат да се регистрират до 25 януари 2023 г. в сайта на хакатона – ggj.humorhouse.bg/. Официалното начало за участващите на място е в 17:00 часа на 3 февруари. В неделя – 5 февруари, ще бъдат обявени победителите. Дистанционната форма ще се проведе от 30 януари до 5 февруари 2023 г.

За да впечатлят журито и да получат повече бонус точки, отборите ще трябва да включат в игрите си сюжети, персонажи и символи, близки до Габрово и габровци – находчиви, пестеливи, предприемчиви и с чувство за хумор!

FFW е глобална агенция за дигитални платформи, която съчетава стратегия и дизайн. С повече от 700 експерти в цял свят, компанията действа като навигатор за дигитални преживявания, на които редица клиенти се доверяват. FFW е основана през 2000 г. в Копенхаген, Дания. Понастоящем има около 20 офиса в 11 държави, сред които САЩ, Германия, Франция и Великобритания. В България около 160 служители работят в четири града – Велико Търново, Габрово, Пловдив и София. Интердисциплинарните екипи обслужват фирми като Bitburger, Panasonic, Randstad, Pfizer и ZDF. В международен план компанията очаква до 2025 г. броят на най-големите и́ клиенти да нарасне до 100. Тогава FFW ще бъде сред 100-те най-големи консултанти в света в областта на потребителското изживяване и маркетинг технологиите.

*По информация на МДХС