Младежкият център в Габрово обяви кастинг за водещ на подкаст

Banda YCGbГабровските младежи ще имат собствен подкаст. Идеята се е родила по време на иновационния лагер „Gabrovo Innovation Camp“ миналия месец и по нея вече се работи активно.

В групата „Младежко предприемачество за дигитално бъдеще“ участваха младежи от габровските училища, студенти от Технически университет – Габрово и Софийски университет „Св. Климент Охридски“, представители на Терапевтичен център „Свети Илия“, на ФК „Янтра“ и ИМКА.

Подкастът вече си има собствено име – BANDA – и лого. Ще използва студиото на предаването „Часът на Габрово“, което се намира в сградата на Община Габрово.

Форматът ще развива теми за младежкото предприемачество, образованието, взаимоотношенията между хората, самоусъвършенстването, спорта, музиката. BANDA ще може да бъде както слушан, така и гледан.

Какво е подкаст?

Подкастите са аудио- или видеопредавания, достъпни онлайн. Потребителите имат избор да ги слушат или гледат в удобно за тях време на предпочитан преносител, което ги прави все по-популярни по целия свят. У нас има близо 100 български подкаста, които създават съдържание в най-разнообразни теми – политика, комедия, технологии, приключения и пътешествия, женско лидерство, спорт, домашно пивоварство и др.

BANDA е почти готов да стартира, а в момента Младежки център – Габрово активно търси негов водещ и екип. Кастингът ще се проведе на 30 ноември 2022 г. от 18:00 часа в зала „Възраждане“, а желаещите могат да се запишат със съобщение във фейсбук или инстаграм профилите на организатора.

Търси се интересен и запален по медиите човек, който говори свободно, харизматично и увлекателно! Разбира се – в младежка възраст – 15-29 години!