Технически университет – Габрово отново беше домакин на „Национални дни на кариерата 2022“

DSC 2303На 12.04.2022 г. в Технически университет – Габрово десетки компании представиха различни възможности за работа и стаж по време на форума „Национални дни на кариерата 2022 г., организиран от Кариерния център на университета и агенцията за подбор на персонал JobTiger.

През целия ден студенти и млади специалисти имаха възможност да се срещнат лице в лице с представители на водещи работодатели от Габрово и страната и да разберат повече за техните свободни работни места и стажантски позиции, да се информират за пазара на труда и да натрупат опит с интервюта.

Проф. Железаров – ректор на ТУ-Габрово откри събитието, към което проявиха голям интерес и зам. кметът на Габрово Невена Минева и областният управител Ралица Манолова.

Проф. Железаров се обърна към студентите с призив да бъдат активни, защото „днес Вие ще получите ценна информация за кариерните възможности пред Вас, ще създадете професионални контакти, ще разберете кои са знанията и уменията, които са търсени в различните сектори, ще се запознаете с условията и процедурите за подбор и кандидатстване в представените компании. Това събитие е важно за Вас и Вашата бъдеща реализация, така че използвайте възможността да общувате с представителите на компаниите“ – призова проф. Железаров.

В приветствието си заместник-кметът благодари на JobTiger, че е припознал Габрово като един от 5-те академични града, в който могат да се организират Националните дни на кариерата. „Габрово наистина е място, в което връзката между наука, бизнес, иновации е изключително здрава, което предоставя възможности за развитие на пазара на труда и осмисляне на интересна кариера – каза госпожа Минева.

Госпожа Манолова поздрави участниците в събитието за проявената смелост. Областният управител подчерта, че тази година участват 27 международни и български компании, които са готови да подадат ръка на младите специалисти и да ги подкрепят при стартирането на професионална им кариера. Госпожа Минева и госпожа Манолова се запознаха с възможностите за професионална реализация, които предлагат различни регионални, национални и международни компании, както и разговаряха със студентите.

„Интересът на работодателите към тазгодишното издание на дните на кариерата в Габрово е изключително голям“ - подчерта господин Светлозар Петров, управител на „JobTiger“ ООД. „Това показва, че форумът се превърна в традиция и чакана среща както от работодателите, така и от младите хора, търсещи различни възможности за реализация. Габрово е градът, в който форумът преминава при огромен интерес, което много ни радва – допълни господин Петров.

Студентите получиха ценни напътствия и информация, както и натрупаха опит с интервюта в една неформална среда. По време на събитието студентите посетиха и Технологичния парк на ТУ-Габрово и се запознаха с възможностите да стартират научна кариера.