ТУ – Габрово с признание от ГТПП

GTPP GramotaTU 1

Технически университет – Габрово получи признание от Габровската търговско-промишлена палата (ГТПП), която отбелязва 30 години от основаването си. Поводът бе отпразнуван на 29 септември 2021 г. на стилен бизнес коктейл в хотел „МАК“.

С решение на Управителния съвет на ГТПП по време на събитието ТУ – Габрово бе награден в категорията „Институции и организации“ за дългогодишно партньорство и принос в развитието на иновациите в Габровска област.

Ректорът проф. д-р инж. Илия Железаров прие грамотата лично и поздрави изпълнителния директор инж. Галина Михнева и председателя на бизнес сдружението инж. Иван Лесев за успешната дейност през годините и добрите резултати в развитието и представянето на възможностите на областта.

Значителна част от работата на ГТПП е насочена към подпомагане на професионалното образование и обучение в областта, както и подобряване качеството на подготовката на кадри. През годините Техническият университет и Палатата си сътрудничат активно, като са проведени множество срещи, обсъждания, семинари, за да може да се приближи образованието до нуждите на фирмите от региона. Чрез съвместни инициативи те подкрепят и въвеждането на дуалното обучение в професионалните гимназии. В резултат на един от проектите заедно с Министерството на образованието и науката беше въведена в България професията „мехатроник“. 

GTPP GramotaTU 2