Поздравление от проф. Железаров - Ректор на Технически университет – Габрово по повод началото на академичната година

rector jelezarov           Уважаеми първокурсници,

          

          Имам честта и удоволствието да Ви поздравя с добре дошли в Технически университет - Габрово! Искам да ви благодаря, че избрахте Технически университет – Габрово и направихте важна стъпка в избора на своето бъдеще.

          Вие избрахте университет с повече от 57-годишни традиции в областта на обучението и научните изследвания. Вие избрахте университет, който предлага качествено образование, силна практическа ориентация на обучението и стабилно партньорство с бизнеса. Днес Технически университет - Габрово е авторитетна и престижна образователна институция, в която технологиите, иновациите и науката откриват и предлагат нови хоризонти за общественото развитие. Днес, прекрачвайки прага на Технически университет - Габрово, всички Вие ставате част от нашето академично семейство и тръгвате по пътя на професионализма. Бъдете упорити и всеотдайни! Смело следвайте своите амбиции, отстоявайте мечтите си и вярвайте във Вашия успех! Пред Вас се откриват предимствата на новия дигитален свят, а и Вие ще трябва да придобиете необходимите знания и умения, за да реализирате амбициите си и да разгърнете талантите си. Никога не забравяйте, че бъдещето принадлежи, на този, който знае и умее да инвестира в образование и има смелостта да търси знание. Бъдете новатори в избраното поприще, използвайте потенциала и енергията на младостта, не спирайте да вярвате в себе си! Понякога ще усетите трудности, но въпреки това продължавайте упорито да следвате избрания от Вас път. В това ще Ви помогнат преподавателите на Технически университет - Габрово, които се стремят да отговарят по най-адекватния начин на предизвикателствата на времето, като непрекъснато развиват и реализират нови форми на обучение, иновативни технологии, нови научни проекти. Технически университет - Габрово е университетът, в който, Вашите амбиции, труд и постоянство ще намерят най-подходящата среда за развитие.

Надявам се, че тази академична година ще бъде интересна и запомняща се, успешна и изпълнена с нови предизвикателства и възможности!

На добър час и успешна академична година! Желая Ви здраве и сполука във всички начинания!

ПРОФ. Д-Р ИНЖ. ИЛИЯ ЖЕЛЕЗАРОВ

РЕКТОР НА ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО