Заповед на ректора на ТУ-Габрово относно удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка

logo tu

ЗАПОВЕД

№ З-01-320

гр. Габрово,  16.07.2020 год.

На основание чл.32, ал.1, т.1 от Закона за висшето образование и Заповед № РД 01-403/15.07.2020 г. на министъра на здравеопазването, във връзка с Решение № 482 на Министерския съвет от 15 юли 2020г. за удължаване срока на обявената с Решение № 325 от 14 май 2020г. на Министерския съвет извънредна епидемична обстановка, удължена с Решение № 378 от 12 юни 2020 г. и Решение № 418 от 25 юни 2020 г. на Министерския съвет 

НАРЕЖДАМ:

  • Преподавателите и служителите на Технически университет – Габрово да изпълняват трудовите си задължения присъствено.
  • Влизането в учебните корпуси на Технически университет – Габрово да се извършва при пропускателен режим до 31.07.2020г., включително, като бъдат допускани единствено преподаватели и служители за изпълнение на трудовите им задължения.
  • Изключение по т. 2 се допуска за:

а/ студенти и докторанти при провеждане на практическо обучение;

б/ външни лица в случай на неотложна необходимост, след като служителят на длъжност „Портиер“ получи потвърждение от съответния служител/преподавател.

  • Практическите обучения да се провеждат присъствено по утвърдените графици и при спазване на мярката за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.
  • Заседанията на Академичния съвет, на съветите на основните звена и катедрените съвети (включително и разширените катедрени съвети), общите събрания на Технически университет - Габрово и на основните звена, заседанията на Студентски съвет и събранията на студенти, служители и нехабилитирани преподаватели да се провеждат присъствено или от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии при осигурена техническа възможност.
  • Присъствени масови мероприятия на територията на Технически университет – Габрово и Технически колеж – Ловеч да се провеждат при спазване на мярката за социална дистанция и всички противоепидемични мерки при заетост на местата до 50% от общия капацитет.
  • Приемът на кандидатстудентски документи да се провежда в сградата на Университетската библиотека на ТУ – Габрово от служители на Университета, като достъпът до помещенията се осъществява през обособените входове.
  • Да се организира от Сектор „Административно – стопански“ за сградите на Технически университет – Габрово на територията на гр. Габрово и от началник „Административно-стопанска дейност“ за сградите на Технически колеж - Ловеч дезинфекциране на подове и повърхности.
  • Студентски стол в УК 6, гр. Габрово, Студентски стол на ТК – Ловеч и кафе – сладкарници в УК 1 и УК 2 остават затворени до второ нареждане.
  • В хотела и почивните бази на Технически университет – Габрово да се осъществява прием на гости.
  • Да се организира дезинфекция на студентските общежития, управлявани от Технически университет – Габрово в гр. Габрово и гр. Ловеч и ССО ЕАД, като достъпът на външни лица бъде ограничен.

 Заповед № З-01-282/02.07.2020г. се отменя.

 Настоящата Заповед влиза в сила от 16 юли 2020 г.

 Заповедта да се доведе до знанието на Заместник-ректори, Главен секретар, Декани, Директор ТК - Ловеч, Ръководители на катедри, Ръководител АСС, Финансов мениджър, Председател на Студентски съвет, Управител на студентско общежитие, Управител на ССО ЕАД – клон Габрово, преподаватели, служители, студенти и докторанти.

Настоящата заповед да се публикува на електронната страница на Университета.

                                     

Проф. д-р инж. Илия Железаров

РЕКТОР ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ- ГАБРОВО