30 студенти от ТУ с награди за отличен успех и постижения

24may AzbukaЗа поредна година Технически университет – Габрово отличи най-значимите постижения на академичната общност. По традиция за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май награди получават студентите с високи оценки и успешни изяви.

Заради наложените епидемични мерки тази година се планира те да бъдат връчени на тържествен академичен съвет за Деня на народните будители – 1 ноември.

Общо 20 са отличниците, завършили първата година от следването си в редовна форма на обучение за бакалавър и професионален бакалавър, които получават грамота и парична премия от 200 лв.

От факултет „Електротехника и електроника“ това са Розмари Динкова, Емилия Недялкова и Силвана Ирманова – специалност „Компютърни системи и технологии“, Филка Иванова и Радостин Лефтеров – специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника“, и Светлин Райков – специалност „Комуникационна техника и технологии“.

От факултет „Машиностроене и уредостроене“ са Искра Иванова и Поля Браткова – специалност „Компютърни технологии в машиностроенето“, Ивайло Стоянов и Александра Маринова – специалност „Компютърен дизайн в индустрията“, и Ипек Юсеинова – специалност „Мехатроника“.

От факултет „Стопански“ студентите са Десислава Петкова и Цветелина Рачева – специалност „Стопанско управление“, Росица Бакоева и Симона Чернокожева – специалност „Публична администрация“, и Снежана Димитрова – специалност „Икономика на търговията“.

Наградени са и четирима отличници от Технически колеж – Ловеч, това са Тодор Иванов и Мирослав Каменов – специалност „Електротехника“, Диана Колева – специалност „Текстилна техника и технологии“, и Силвия Иванова – специалност „Компютърни системи и технологии“.

Освен студентите с отличен успех награди получават и тези, които са постигнали призови резултати в олимпиади, състезания, хакатони и други научни събития. С грамота за успешно представяне са поощрени 10 студенти, взели участие в различни инициативи.

За завоюван златен медал от междууниверситетско състезание по математика през 2019 г. грамота получава инж. Мирослав Начев – специалност „Компютърни системи и технологии“, както и Радостин Лефтеров – специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника“, който е спечелил бронзов медал.

За доброто си представяне в Академия за иновации през 2019 г. са отличени Сонер Мехмед и инж. Йордан Пенев – специалност „Компютърни системи и технологии“, и Александра Маринова – специалност „Компютърен дизайн в индустрията“.

Йордан Пенев и Александра Маринова са наградени и като финалисти в най-голямото технологично събитие у нас „Как да хакнем кризата в България 2020“, посветено на проблемите, предизвикани от коронавируса.

Заслужена грамота получават и участниците в хакатона „Gabrovo Game Jam 2020“ – Златомир Христов и Цветислава Лавчиева – специалност „Компютърни системи и технологии“, и Радостин Лефтеров – специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника“.

Академичното ръководство на Технически университет – Габрово поздравява и благодари на всички студенти и техните преподаватели за усърдието и задълбочената работа. Бъдете уверени, проявявайте упоритост, за да се множат успехите и добрите резултати. Мечтайте и създавайте, дерзайте!