ТУ ще участва във виртуалната панорама на габровските училища

TU 240518Технически университет – Габрово ще се включи в първата виртуална панорама на местните училища, посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На 24 май от 10:00 часа чрез социалните мрежи ще бъде излъчен филм за празника, а предпремиерата е насрочена за 23 май, събота, от 20:00 часа. Водещ на виртуалното събитие ще е 9-годишната Мария Илиева.

В панорамата директорите на училищата, кметът на община Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова, началникът на РУ „Образование“ Георги Маринов, ректорът на ТУ – Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров, директорът на РБ „Априлов – Палаузов“ Савина Цонева и директорът на Националния музей на образованието Любка Тинчева ще отправят своите послания по повод светлата дата.

В онлайн формата всяко едно от учебните заведения ще има представяне и споделени идеи за празниците, които не успяха да се случат физически заради извънредното положение.

Учениците са работили по темите: Първа пролет, Седмица на гората, Международен ден на хумора и шегата, Цветница, Ден на Земята, Ден на книгата, Международен ден на труда, Гергьовден, Ден на Европа, Ден на Кирил и Методий (11 май), Ден на славянската писменост и култура (24 май), Международен ден на детето и Ден на Ботев.

Събитието може да бъде проследено чрез линк от YouTube (ютуб): https://youtu.be/URVtiFTloDw, както и във Facebook (фейсбук) на линк: https://www.facebook.com/elmazovi/?ref=bookmarks. Видеото ще бъде споделено през каналите за информация, с които разполагат участниците в инициативата – социални мрежи, сайтове на училищата и др.

Виртуалната панорама се реализира от всички образователни институции и се организира под патронажа на РУО – Габрово по идея на рекламна агенция „Елмазови“.