Eлектронна заверка на семестъра и семестриално оценяване на знанията и уменията на студентите чрез средствата на информационните и комуникационните технологии

el finish

Съгласно решение на Академичния съвет на Технически университет – Габрово, Протокол №7 от 14.04.2020 г. и съгласно Заповед на Ректора на Технически университет – Габрово № З-01-141 от 15.04.2020 г.:

  • Учебните занятия от летен семестър на учебната 2019/2020 г. със студенти от IV курс, редовна форма на обучение, ОКС „бакалавър“ да приключат, съгласно графика на учебния процес.
  • Преподавателите удостоверят изпълнението на задълженията на студентите чрез електронна заверка на лекции, упражнения и курсови проекти в Университетската информационна система.
  • Факултетните канцеларии извършат електронна заверка на семестъра. Студентите, които не са изпълнили задълженията си, не могат да получат семестриална заверка и нямат право да се явяват на изпити.
  • Изпитната сесия в периода със студенти от IV курс, редовна и задочна форма на обучение, ОКС “Бакалавър“ се провежда със средствата на информационните и комуникационни технологии. За да се реализира семестриалното оценяване на знанията и уменията на студентите, водещите преподаватели след съгласуване със студентите определят по всяка дисциплина дата, начален и краен час за провеждане на изпита. Студентите не могат да полагат повече от един изпит на ден и имат право на едно явяване по всяка дисциплина. Студентите, IV курс, редовна и задочна форма на обучение, ОКС „Бакалавър“ с невзети изпити могат да се явяват на изпитните дати за студенти от I-III, редовна и задочна форма на обучение. Документацията с резултатите от семестриалния и сесийния контрол да се съхранява на хартиен носител в съответствие с чл. 26 (4) от Правилника за организация на учебната дейност и чл.21 (1) от Правилата за оценяване на знанията и уменията на студентите от ТУ-Габрово.
  • Поправителната и ликвидационната сесия за студенти от IV курс, редовна форма на обучение, ОКС “Бакалавър“ се провежда по същия ред. До поправителна и ликвидационна сесия се допускат всички студенти, независимо от броя неположени изпити.

Съгласно Заповед на Ректора на ТУ-Габрово № З-01-142 от 15.04.2020 г. и на основание решение на Академичен съвет, Протокол №7 от 14.04.2020 г. семестриалната заверка на семестъра за студенти от ОКС „Магистър“ се осъществява по електронен път.

Семестриалното оценяване на знанията и уменията на студенти от I – III  курс, задочна форма на обучение, ОКС “Бакалавър“ и на студентите от ОКС „Магистър“ се осъществява в планирания период, съгласно графика на учебния процес чрез електронните и комуникационни технологии. При семестриалното оценяване на студентите се спазват същите правила и процедури, както при студентите от IV курс, редовна форма на обучение, ОКС „Бакалавър“. Всеки преподавател е длъжен да съхранява документацията с резултатите от семестриалния контрол на хартиен носител, в съответствие с чл. 26 (4) от Правилника за организация на учебната дейност и чл.21 (1) от Правилата за оценяване на знанията и уменията на студентите от ТУ-Габрово.