Осигурена е възможност за отдалечен достъп до базите данни на Elsevier и Scopus за преподаватели в ТУ-Габрово

science direct

По време на настоящата пандемия от COVID-19 ние сме наясно с предизвикателствата пред всички изследователски общности, като се има предвид, че повечето университети и изследователски институции са затворени. Министерството на образованието и науката има сключен договор с Elsevier за достъп до базите данни Science Direct & Scopus. Представители на Elsevier се свързаха с министерството и са предложили решение за отдалечен достъп до базите данни, решение от което могат да се възползват преподавателите от ТУ-Габрово. 

Ето и начина за отдалечено ползване от всеки желаещ преподавател:

  1. За да може потребителят(преподавателят) да осъществи отдалечен достъп до базите данни на Elsevier е необходимо да има регистриран акаунт чрез институционален имейл, т.е. в областта на домейна tugab.bg.  Пример: ivanov@tugab.bg.
  2. След това потребителят трябва да отиде на следният адрес: https://www.sciencedirect.com/customer/authenticate/manra и да следва инструкциите.

След като инструкциите са извършени, потребителят(преподавателят) ще има отдалечен достъп до базите на ScienceDirect и Scopus.