Студент от Технически университет - Габрово издаде стихосбирка

scan0001Мирослав Пламенов Начев, студент по специалност „Компютърни системи и технологии” в Технически университет - Габрово, издаде първата си стихосбирка озаглавена „Звук на съвършенство”, в която са събрани всичките му творби до момента. Мирослав Пламенов Начев е роден на 05.10.1995 г. в гр. Габрово. От ранна детска възраст той проявява интерес към литературата и поезията, а в прогимназиалния и гимназиалния етап от своето образование участва в редица литературни конкурси.

Днес младият поет, въпреки инженерната си професионална ориентация, пише поезия и публикува своите стихотворения в собствения си сайт или в други литературни източници. Като студент Мирослав Пламенов Начев участва в множество олимпиади, на които представя успешно Технически университет - Габрово и завоюва много медали.

На тържествения Академичен съвет, проведен на 23.05.2018 г. по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, той беше отличен с наградата „Волфганг Шулхоф” на Технически университет - Габрово за изключителни постижения и издигане имиджа на Университета.

Ръководството на Университета му пожелава още много творчески успехи.