#Габрово хакатон

cover2
Категория
Предстоящи събития
Дата
10 Юли 2020 10:00 - 12 Септември 2020 12:00

Община Габрово, съвместно с Иновейшън Стартър Бокс и Областен информационен център – Габрово, организират #GabrovoHackathon. Регистрацията за него започва днес – 10 юни, и ще продължи до 9 юли 2020 г. В хакатона, който ще приключи на 12 септември 2020 г., могат да участват отбори от 2 до 5 физически лица от цялата страна, без ограничения във възрастта. Голямата награда, която ще получи отборът победител, е 10 000 лева. Наградата е осигурена от Община Габрово и габровските фирми „Стемо ООД, „Сиентиа АД и „Графиксофт“ ООД.

Участниците ще разработват иновативни мобилни приложения, адресиращи конкретен проблем, недостатък или потенциал на община Габрово. Към тях са отправени три тематични предизвикателства: КОД ЗЕЛЕНО, ГРАЖДАНИТЕ.НЕТ и ТУРИЗЪМ@ГАБРОВО.

Състезанието ще се провежда онлайн на няколко етапа. Регистрацията ще тече от 10 юни до 9 юли 2020 г., като всички желаещи да се включат с отбор могат да попълнят лесно регистрационната форма за участие на интернет страницата на събитието. Официалният старт на хакатона ще се състои на 10 юли 2020 г., а след това в продължение на седмица отборите ще работят, разпределени в тематични групи с представители на Община Габрово и Иновейшън Стартър Бокс за насочване по темата и доразвиване на идеите. На този етап участниците ще разработят прототип на приложението, който ще представят, и така ще бъдат селектирани 5 отбора, които да продължат работата си с ментори професионалисти в следващия етап на инициативата.

В края на състезанието отборите трябва да представят готовото приложение във фаза „бета версия. Всички основни функционалности следва да бъдат завършени и готови за тест от страна на крайните потребители. На 12 септември 2020 г. отборите, менторите, партньорите и спонсорите на #GabrovoHackathon ще се съберат за първи път на живо в Габрово за официалното представяне на иновативните мобилни приложения и награждаване на победителите.

Всички етапи от #GabrovoHackathon ще бъдат отразявани в официалното фейсбук събитие на инициативата, към което можете да се включите от следния линк

#GabrovoHackathon е част от поредицата ежегодни събития на „Габрово иновейшън кампкойто стартира през 2016 г. като съвместна инициатива на президента на Република България Росен Плевнелиев, президента на Комитета на регионите на Европейския съюз Марку Маркула, кмета на община Габрово Таня Христова и Областен информационен център – Габрово. През годините инициативата натрупа сериозен опит, множество партньори и повече от 300 участници, които работиха по 13 разнообразни предизвикателства. Привлечени бяха 25 ментори – професионалисти в много области на обществения живот, събраха се около 20 иновативни идеи, част от които се реализираха в рамките на различни инициативи и проекти на Община Габрово. Gabrovo Innovation Camp бе отличен за национален победител в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството през 2018 г.

 
 

Всички Дати

  • от 10 Юли 2020 10:00 до 12 Септември 2020 12:00

Powered by iCagenda