Фирма UltraFlex подписа договор за сътрудничество с Технически Университет – Габрово

17 Декември 2018, 12:49 pm
Публикувана в Последни новини
Прочетена 809 пъти Последно променена в Понеделник, 17 Декември 2018 13:02

 

Фирма UltraFlex подписа договор за сътрудничество с Технически Университет – Габрово за развитие на иновации в областта на електротехнологиите с индукционно нагряване

 

 pic1На 06.12.2018 Технически Университет – Габрово и една от най-иновативните фирми в областта на електротехнологиите с индукционно нагряване - UltraFlex Power Technologies (Europe), проведоха среща и подписаха договор за сътрудничество в областта на обучението и реализирането на съвместни проекти. На срещата присъстваха ректорът на ТУ-Габрово – проф. дтн инж. Райчо Иларионов и ръководител катедра „Електроника“ – проф. д-р инж. Николай Маджаров.

 

„Като водещи производители на системи за индукционно нагряване, ние сме изключително радостни, че имаме възможността да споделим нашия многогодишен опит със студентите и преподавателите от ТУ – Габрово. Ние силно вярваме, че иновативните разработки стават още по-силни и полезни, когато се използват в учебния процес на бъдещите инженери“, заяви г-н Марио Методиев, президент на Ultraflex Co., Ltd.

 

  Технически УниверситетГаброво има дългогодишни традиции в научноизследователската и развойна дейност в областта на индукционните технологии и техните приложения в индустрията. Като част от сътрудничеството, фирма Ultraflex Co., Ltd. ще оборудва университетската учебна лаборатория с някои от най-последните си продукти, предлагани на пазара – генератор тип EasyMelt Air, предназначен за топенe на благородни метали за ювелирната промишленост, генератор тип UltraHeat SM – 5kW за нагряване на различни по геометрична конфигурация детайли, както и един съгласуващ блок, позволяващ получаване на широкодиапазонност на уредбата по отношение на товарните параметри.

 

Ректорът на Технически Университет – Габрово – проф. дтн инж. Райчо Иларионов, коментира новото партньорство: „Ние сме много благодарни. Тези интелигентни уредби ще осигурят стабилна основа за подобряване на учебния процес. Силно вярваме, че даването на възможност на студентите да работят със съвременна техника, ще им помогне да разберат в по-голяма дълбочина същността, приложението и технологичните процеси с индукционно нагряване и най-важното - да получат практически опит. Ние оценяваме високо възможността да работим с Ultraflex Co., Ltd., защото вярваме, че компанията предлага най-съвременното и иновативно оборудване в областта на индукционните технологии с различни приложения в индустрията.“

 

Фирма Ultraflex Co., Ltd. ще предложи стажантски програми и студентски практики на студентите от ТУ – Габрово. Господин Марио Методиев отбеляза: „Фирма Ultraflex Co., Ltd. има традиции в създаването на центрове за индукционно нагряване в техническите университети. Щастливи сме, когато можем да инвестираме в младите хора. Чрез нашите разработки и сътрудничество бихме искали да помогнем на студентите да се реализират успешно в индустрията и да им повлияем да намерят верния път към успеха. Нашите бъдещи стажантски програми ще дадат възможност на студентите да се включат в разработката на предизвикателни задачи и да се докоснат до съвременните методи за проектиране, анализ и изработка на електротехнологично оборудване."

 

Като част от мероприятието във фирма Ultraflex Co., Ltd., бяха представени новите съоръжения и лабораториите за изпитване. Проф. дтн. инж. Райчо Иларионов заяви: "Ние сме много щастливи да видим как инженерите, работещи във фирма Ultraflex Co., Ltd., разработват и изпитват високотехнологично оборудване на съвременно ниво. Надяваме се, че предоставените ни уредби ще предизвикат още по-голям интерес на нашите студенти към електротехнологичните процеси с индукционни технологии".

 

https://ultraflexpower.com/ultraflex-collaborates-with-technical-university-of-gabrovo/

 

pic1    pic2    pic3

 

 

 

Оценете
(0 гласа)