28 Сеп 2018

28 септември – Европейска нощ на учените в ТУ-Габрово

logo ERN BG 2018Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света.

Независимо дали сте със семейството си, с приятели, в училищна група или пък самостоятелно, ще се потопите в света на науката по невероятно завладяващ начин! Открийте с какво всъщност се занимават изследователите и как това влияе на нашия живот.

Вече са обявени конкурсите, които по традиция се провеждат в периода преди Европейската нощ на учените. Крайният срок за участие е 20 септември. Повече информация можете да намерите на сайта Nauka.bg

Конкурси 2018

REFRESH Фото и Видео

Онлайн фото- и видеоконкурс за млади хора, който поставя пред участниците предизвикателството да открият науката около себе си, да направят снимка или селфи с мобилните си телефони или да заснемат 3-минутно видео на научна тема и да ги споделят с нас.

REFRESH Touch

Този конкурс за рисунка е насочен към деца и младежи със слухови увреждания и търси начина, по който те самите се виждат в науката.

REFRESH Voices

Серия от аудио записи, посветени на научни теми, които ще бъдат представени по време на събитието и ще бъдат достъпни за изтегляне – със специален фокус върху нуждите на хората с увредено зрение.

REFRESH Момичета в науката

Онлайн конкурс за есе как момичетата се виждат в науката и технологиите.

Програма на събитието може да намерите тук

Този проект за Европейска нощ на учените се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри.