Дискусия „Среща на бизнеса в Габрово и региона“

29 Юни 2018, 11:01 am
Публикувана в Последни новини
Прочетена 840 пъти Последно променена в Вторник, 10 Юли 2018 11:04

На 28.06.2018 г. в библиотеката на Технически университет – Габрово се проведе среща с бизнеса. Събитието се организира от вестник „Капитал“ и “ICT Media”, с домакинството на Община Габрово и събра заедно представители на бизнеса, общината, университета, неправителствени организации, работещи в областта на предприемачеството, медии.

Програмата беше разделена в две сесии – „Стратегия и посока на развитие на Габрово“ и “Бизнес климатът в Габрово“.

Участници в първата сесия бяха кметът на Габрово Таня Христова, Томислав Дончев - заместник министър-председател на Република България, Александър Манолев – заместник-министър на икономиката, Красимира Йорданова - заместник-кмет на гр. Севлиево, Мартин Заимов - изпълнителен директор на „Регионален фонд за градско развитие“ АД, Николинка Хинкова - председател на Съвета на директорите на „ЛС тюбс“ АД.

Втората сесия - “Бизнес климатът в Габрово“ - беше водена от Георги Стоев, председател на УС на „Тракия Тех“, а в дискусиите участваха Калоян Иванов - СЕО на „АМК Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД, Габрово, Владимир Тодоров - съосновател и CEО на „Графиксофт“ ООД, доц. д-р инж. Илия Железаров, заместник-ректор „Научноизследователска работа“, ТУ – Габрово. Те представиха постиженията на своите компании и Университета, говориха за съгласуването на учебните планове с нуждите на бизнеса и участието на ТУ – Габрово в пет от десетте Центъра за върхови постижения в България.

 

 

Оценете
(0 гласа)