Програма VULCANUS – възможност за стаж в Япония

18 Ноември 2019, 7:11 am
Публикувана в Последни новини
Прочетена 340 пъти Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2019 14:14

vulcanus in japan

VULCANUS IN JAPAN е програма, която предлага платени стажове в предприятия в Япония на студенти от ЕС, учещи в инженерните, високотехнологични или други научни области, записани към момента на подаване на документите в минимум четвърта година от следването си и максимум предпоследна година на докторантурата.
Стажовете започват през септемвнри и завършват в края на август на следващата календарна година. Дейностите, които студентите осъществяват по време на престоя си в Япония включват: едноседмичен семинар за Япония; четиримесечен интензивен курс по японски език; осеммесечен стаж в японска компания.
Новата покана за кандидатстване за стажове 2020/2021 г. е с краен срок: 20.01.2020 г.
Целите на програмата са запознаване с напреднали технологии, използвани от водещи японски компании, изучаване на японски език, разбиране и оценяване на японската култура чрез едногодишен, обогатяващ опит и предоставяне на възможност за взаимодействие на студентите с японския бизнес и народ.
Програмата е финансирана от Центъра за промишлено сътрудничество между ЕС и Япония и приемащата японска компания. Участниците получават грант в размер на 1 900 000 японски йени за покриване пътните разходи до и от Япония, както и дневните разноски по време на пребиваването си там. Безплатни са езиковият курс, едноседмичния семинар, настаняването по време на целия едногодишен период.
За повече информация, условия за кандидатстване, формуляри и списък на необходимите документи, моля прочете указанията на следния уеб адрес: https://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan

Оценете
(0 гласа)