Стипендии на Фондация „Еврика”

3 Септември 2019, 9:50 am
Публикувана в Последни новини
Прочетена 223 пъти Последно променена в Вторник, 03 Септември 2019 13:10

 

Уважаеми студенти,

Фондация „ЕВРИКА” обявява конкурс за студенти, които ще получават годишни именни стипендии в размер на 2 300 лв. в следните области:
- Компютърни науки на името на Джон Атанасов;
- Математика на името на акад. Никола Обрешков;
- Физика на името на акад. Георги Наджаков;
- Химия и химични технологии на името на акад. Ростислав Каишев;
- Медицина и биология на името на акад. Методи Попов;
- Аграрни науки, вкл. ветеринарни науки и горско стопанство на името на акад. Дончо Костов;
- Инженерни науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката на името на акад. Димитър Мишев;
- Инженерни науки в областта на машиностроителните технологии на името на акад. Ангел Балевски;
- Строителство и архитектура на името на Кольо Фичето;
- Икономика на името на акад. Евгени Матеев.
В резултат на постъпило целево дарение, за първа година след конкурс и по правилата за отпускане на именни стипендии ще се определи още един носител на специална стипендия „Акад. Александър Теодоров – Балан” в размер на 2 300 лв. за студент по българска филология и литература.
Право на кандидатстване за именните стипендии на Фондация „ЕВРИКА” и стипендията „Акад. Александър Теодоров – Балан” имат български студенти в български университети в определените области, съгласно именоването на стипендиите, завършили най-малко втори курс от обучението си с успех по учебни години, не по-малък от мн. добър (5.00), записани за редовно обучение в университетите по предвидения ред за учебната 2019/2020 година.
Най-добрите кандидати по документи ще бъдат поканени на среща-разговор със специализирано жури, което окончателно ще се произнесе за съответните носители на десетте именни стипендии и стипендията „Акад. Александър Теодоров – Балан”.
Кандидатите за именните стипендии и стипендията „Акад. Александър Теодоров – Балан” трябва да подадат или изпратят във Фондация „ЕВРИКА” /1000 София, бул. „Патриарх Евтимий“ № 1/ от 01.09.2019 г. до 15.10.2019 г. следните документи:
1. Формуляр по образец;
2. Заявление (свободен текст) за желанието за участие в конкурса за получаване на именна стипендия на Фондация „ЕВРИКА” и стипендията „Акад. Александър Теодоров – Балан”;
3. Уверение от университета за успеха по учебни години и записването за новата учебна 2019/2020 година;
4. Копие от документи, удостоверяващи участие и класиране в национални и международни конкурси, олимпиади и конференции, публикации в научни издания и други такива за постижения на кандидата в овладяването на съответните науки, изява на творчество и други;
5. Есе на тема „Моето бъдеще на специалист – мечти, планове и реалност” /до 3 страници /.
За допълнителна информация и уточнения може да звъните на тел. (02) 9813799; 9815483; 9815181, както и да ползвате адресите: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и на http://www.evrika.org/?p=3377

 

Основни правила за отпускане на стипендии

 

 

Оценете
(0 гласа)