Национален ден на кариерата в Технически университет — Габрово

8 Април 2019, 5:44 am
Публикувана в Последни новини
Прочетена 200 пъти Последно променена в Вторник, 09 Април 2019 05:41

 

Третото издание на Национален ден на кариерата в Технически университет — Габрово се проведе на 3 април 2019г. Събитието, което беше открито от Зам.-ректора по учебна дейност проф. Анатолий Александров, премина под мотото „Добра кариера. Добър живот”. Сред участниците бяха представители на бизнеса, образованието и местната власт, като се включиха утвърдени компании, сред които ABB Bulgaria, Либхер-Хаусгерете Марица, ХРАНИНВЕСТ-ХМК, Behr-Hella Thermocontrol, Vivacom, Представителство на Европейската комисия в България, Кауфланд България ЕООД енд Ко КД, IMI Bulgaria, БДЖ - Пътнически превози ЕООД, Metal Technology Group и други.

Инициативата, организирана от Job Tiger и Университетски кариерен център, се проведе във фоайето и конферентнтата зала на Университетската блиотеката на ТУ-Габрово. Предвидената площ се оказа недостатъчна за всички желаещи посетители. Общо 28 фирми от цялата страна представиха информация относно предлаганите от тях програми за стаж и професионално развитие. Основната част от посетителите бе съставена от студенти, които отправиха своите въпроси към представителите на фирмите и се запознаха с тенденциите на пазара на труда. От своя страна компаниите имаха възможността да представят свои свободни работни позиции и стажантски програми пред млади и амбициозни специалисти.

Националният ден на кариерата в ТУ-Габрово е част и от съвместната стратегия на общината и ТУ - Габрово за повишаване нивото на подготовка на младите кадри.

 

den na karierata 1 2019   den na karierata 4 2019   den na karierata 3 2019
         
den na karierata 6 2019   den na karierata 5 2019   den na karierata 2 2019
Оценете
(0 гласа)