ТУ-ГАБРОВО ПОЛУЧИ ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ ОТ „ГАБИНВЕСТ“ ЕООД

25 Януари 2019, 12:18 pm
Публикувана в Последни новини
Прочетена 592 пъти Последно променена в Петък, 25 Януари 2019 12:26

На 24.01.2019 г. господин Томас Фройндофер, мениджър на „Габинвест“ ЕООД дари металорежеща машина с програмно управление – обработващ триосен център на ТУ-Габрово.
„Габинвест” не е само инвестиция от няколко десетки милиона лева в сгради, машини и оборудване. „Габинвест” са най-вече хората. Фирмата е част от местната общност, подкрепяйки идеите за дуално образование и подобряване на личния професионален капацитет. Ние вярваме, че иновативните разработки са още по-полезни, когато се използват в учебния процес и сме радостни, че имаме възможността да споделим нашия многогодишен опит със студентите и преподавателите от ТУ – Габрово – заяви г-н Фройндофер.
Ректорът на Технически Университет – Габрово – проф. дтн инж. Райчо Иларионов, благодари за дарението и успешното партньорство между двете институции. Ние оценяваме високо възможността да работим с Габинвест, защото вярваме, че партньорството ни се основава на доверие и  споделяне на добри идеи за развитие на инженерното образование. Дарения център ще осигури стабилна основа за подобряване на учебния процес. Студентите на ТУ-Габрово ще имат възможност да се обучават на програмно управление на металорежещи машини и настройване на технологични процеси. Надяваме се, че предоставената ни машина  ще предизвика още по-голям интерес на нашите студенти към инженерното образование и последващата реализация – коментира проф. Иларионов.

 

20190124 Gabinvest 3     20190124 Gabinvest 2     20190124 Gabinvest 1

 

 

Оценете
(0 гласа)